Σύμφωνα με ειδικούς χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη ασθένεια για ζώα που παρατηρήθηκε ποτέ.

Η πρώτη εστία της νόσου εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2018 και μέσα στους επόμενους 12 μήνες ο πληθυσμός των χοίρων της Κίνας μειώθηκε κατά 100 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των χοίρων στην Κίνα υποχώρησε 32% ετησίως έως τον Ιούλιο και θα μειωθεί στο ήμισυ μέχρι το τέλος του έτους – όταν 350 εκατομμύρια χοίροι θα έχουν πεθάνει μόνο σε αυτήν τη χώρα, σύμφωνα με τον Alistair Driver στο Pig World.

Πριν από την έξαρση, η Κίνα φιλοξενούσε το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού χοίρων. Τώρα οι κτηνοτρόφοι και οι βιομηχανίες που σκοτώνουν τα κοπάδια τους προτού να πιάσουν την ασθένεια, έχουν δει μια απίστευτη μείωση των αριθμών των χοίρων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται πλέον στην Ασία – συμπεριλαμβανομένης της Νότιας και Βόρειας Κορέας, των Φιλιππίνων, της Καμπότζης, του Λάος, της Μογγολίας, του Χονγκ Κονγκ και της Μυανμάρ.

Πέντε εκατομμύρια χοίροι έχουν πεθάνει στο Βιετνάμ και η χώρα φαίνεται ότι θα χάσει το 25% του κοπαδιού της μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κινέζος χοιροτρόφος Chen Yun δήλωσε στο South China Morning Post: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν [αποτελεσματικά] μέτρα πρόληψης της επιδημίας. Οι τοπικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις δεν μας έχουν αποζημιώσει για τις απώλειες που προκλήθηκαν από την εξάπλωση του πυρετού. Θάψαμε τους νεκρούς χοίρους που πέθαναν μέσα σε μία ή δύο μέρες και στη συνέχεια έπρεπε να πουλήσουμε τους 10.000 ζώντες χοίρους σε μια εξευτελιστικά φτηνή τιμή, συμπεριλαμβανομένων των χοίρων αναπαραγωγής, των χοιρομητέρων και των χοιριδίων. Η καρδιά μου έσπασε».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agronews.gr

Recommended Posts