Για τον ερχόµενο Σεπτέµβριο τοποθετείται η πρόσκληση για τη ∆ράση 4.1.2 που επιδοτεί τα αρδευτικά συστήµατα, σύµφωνα µε πηγές από τη Μονάδα Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκµεταλλεύσεις της ΕΥΕ ΠΑΑ.

Τα τελευταία νέα θέλουν να απλοποιούνται περαιτέρω οι διαδικασίες για τη συμμετοχή στην εν λόγω δράση και να μην είναι απαραίτητη η σύνταξη τεχνικής μελέτης που να τεκμηριώνει με ακρίβεια τα στοιχεία που σχετίζονται με την οικονομία στη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Όπως αναφέρουν στην Agrenda οι αρµόδιοι της ειδικής υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η πρόσκληση θα έχει προϋπολογισµό 37 εκατ. ευρώ, ενώ το εφαρµοστικό πλαίσιο αναµένεται να εξειδικευτεί άµεσα µέσα στον Ιούλιο και θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόµενων αγροτών που θέλουν να προετοιµάσουν τα χαρτιά τους για τις αιτήσεις.

Η Agrenda και το Agronews.gr είχαν φέρει στο φως αρχές Ιουνίου το νέο εφαρµοστικό πλαίσιο όπως αυτό διαµορφώθηκε µετά τη διαβούλευση και προβλέπει μεταξύ άλλων:

– Μέγιστο επιλέξιµο προϋπολογισµό τα 150.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα για επενδύσεις σε αρδευτικά συστήµατα στάγδην άρδευσης και µικροκαταιονισµού (µικροεκτοξευτήρες χαµηλού ύψους), δεξαµενες, και µηχανολογικός εξοπλισµός για ανακύκλωση υδάτων προς άρδευση και ολοκληρωµένες λύσεις άρδευσης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts