Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Γέμισε ξανά η αγορά με εισαγόμενα λεμόνια – Πώς γίνεται το «ανακάτεμα» με τα ελληνικά

Γέμισε ξανά η αγορά με εισαγόμενα λεμόνια – Πώς γίνεται το «ανακάτεμα» με τα ελληνικά

Αγροτικά Νέα 🕔November 10, 2021

Θύματα μιας πολιτικής που δεν προφυλάσσει την ελληνική παραγωγή και δεν διασφαλίζει τα συμφέροντά τους, παραμένουν οι λεμονοπαραγωγοί της Αιγιάλειας.

Η κατάσταση είναι πλέον μη διαχειρίσιμη, οι αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης «πνίγηκαν» ξανά πριν τρεις μέρες από εισαγόμενα αμφιβόλου ποιότητας, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως κάποιοι επωφελούνται της κατάστασης… βαπτίζοντας τα ξένα… ελληνικά στις κατά τόπους αγορές.

Την ίδια στιγμή, οι ντόπιοι έμποροι παίρνουν προϊόν με εξευτελιστικές τιμές, βάζοντας τέλος στην όποια προοπτική να διατηρηθεί η τιμή ώστε να αποδοθούν στον παραγωγό τουλάχιστον τα καλλιεργητικά…

Οι συνεχείς οχλήσεις του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας και η «κραυγή αγωνίας» των λεμονοπαραγωγών όχι μόνο δεν… έπιασαν τόπο, αλλά οι δύο επερωτήσεις ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, δεν απαντήθηκαν ποτέ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που μοιάζει να κωφεύει στα αιτήματα των παραγωγών της Αιγιάλειας…

«Μπάτε σκύλοι αλέστε» οι αγορές

Μεταφέροντας την τραγική πλέον εικόνα, ο πρόεδρος του Α.Α.Σ.Α. Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος, αναφέρει στο protionline.gr: “Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε εισαγωγές στις αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, λεμονιών από Αργεντινή και Τουρκία με χρέωση κάτω των 0,50 ευρώ.Και ερωτώ: Όταν η χρέωση εκεί είναι τόση, οι δικές μας τιμές πόσο να είναι;

Η Πολιτεία συνεχίζει να μην ασκεί τον παραμικρό έλεγχο. Και δεν είναι μόνο ότι μπαίνουν στην αγορά τα ξένα λεμόνια αμφιβόλου ποιότητας και τα εγχώρια δεν έχουν ζήτηση.

Είναι ότι με την ανοχή του κράτους, κάποιοι παίρνουν ποσότητες ξένων που μοιάζουν στην όψη με την ελληνική ποικιλία «μαλγινά», τα ανακατεύουν και τα παρουσιάζουν όλα ως ντόπια προϊόντα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agro24.gr