Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων στο πρόβειο κρέας, ζητά να πληροφορηθεί ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με ερώτησή του επισημαίνει ότι «οι κτηνοτρόφοι κατ’ επανάληψη έχουν καταγγείλει φαινόμενα ελληνοποιήσεων στο γάλα και στο κρέας, που πλήττουν την ελληνική παραγωγή, ενώ ταυτόχρονα εξαπατούν τους καταναλωτές. Πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν ότι το ζήτημα υφίσταται έντονο και στο πρόβειο κρέας, καθιστώντας επιβεβλημένο το αίτημα των κτηνοτρόφων για τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην 2η επιμορφωτική ημερίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) στη Θεσσαλονίκη, από τον Κτηνίατρο/Επιθεωρητή – Ελεγκτή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων γάλακτος και κρέατος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Δημήτριο Γαλαμάτη, προκύπτουν αβίαστα συμπεράσματα για την πορεία των προβατοειδών που εισάγονται στην χώρα και δεν εμφανίζονται στις σφαγές του συστήματος “Άρτεμις” ως σφάγια εισαγωγής.

Η σύγκριση των στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέρος της ελληνικής αγοράς πρόβειου κρέατος καλύπτεται από ζώα που εισάγονται μέσω ενδοκοινοτικού εμπορίου, άλλα στη συνέχεια πωλούνται ως ελληνικά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agro24.gr

Recommended Posts