Μιλώντας σε μια τηλεδιάσκεψη της τρίτης διευθύνουσας επιτροπής της Παγκόσμιας Δράσης, ο Γενικός Διευθυντής του FAO σημείωσε ότι η εμβέλεια του FAW επεκτάθηκε, σημειώνοντας ότι είχε αναφερθεί σε τέσσερις νέες χώρες στην Ασία και την Εγγύς Ανατολή.

Το FAW είναι ένα έντονο διασυνοριακό έντομο που στοχεύει αραβόσιτο και άλλες καλλιέργειες τροφίμων. Κατάγεται από την Αμερική, εισέβαλε στην Αφρική το 2016 και εξαπλώθηκε σε πάνω από 70 χώρες στην Αφρική, την Ασία και την Εγγύς Ανατολή σε μόλις τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του FAO, το παράσιτο θέτει σε κίνδυνο έως και 80 εκατομμύρια τόνους αραβοσίτου αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στην Αφρική, την Ασία και την Εγγύς Ανατολή.

Ο FAO αναγνωρίζει ότι οι αγρότες χρειάζονται σημαντική υποστήριξη για την καταπολέμηση των παρασίτων και την προστασία των καλλιεργειών μέσω της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (IPM).

Oκτώ χώρες επίδειξης και 53 πιλοτικές χώρες είχαν προσδιοριστεί για την εφαρμογή στρατηγικών ελέγχου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Οι οκτώ χώρες είναι: Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Κίνα, Αίγυπτος, Ινδία, Κένυα, Μαλάουι και Φιλιππίνες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts