Η Ομοσπονδία Αγροτικών ενώσεων της Ινδίας (FAIFA) ζήτησε από την κυβέρνηση της Ένωσης να σώσει τα προς το ζην των καπνοκαλλιεργητών,

καθώς η ζήτηση για καλλιέργεια έχει εξασθενίσει λόγω της μείωσης του όγκου των τσιγάρων και άλλων προϊόντων καπνού λόγω του κλειδώματος.

Ανέφερε ότι περίπου 130 εκατομμύρια κιλά καπνού από καπνό αξίας άνω των 1.700 εκατομμυρίων κόλλησαν καθώς οι δημοπρασίες καπνού κινούνται με ρυθμό σαλιγκαριού, προκαλώντας απώλεια ποιότητας υπό παρατεταμένη αποθήκευση. Στο Γκουτζαράτ, οι αγρότες, των οποίων η παραγωγή καπνού χρησιμοποιείται στην παραγωγή beedis και άλλα προϊόντα καπνού, αγωνίζονται επίσης για τα προς το ζην, δήλωσε η FAIFA.

«Περισσότερα από 330 εκατομμύρια κιλά καπνού αξίας 2.700 εκατομμυρίων βρίσκονται σε ανοιχτά χωράφια, καθώς οι έμποροι δεν είναι έτοιμοι να παραλάβουν τα προϊόντα, επειδή η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την πώληση προϊόντων καπνού», ανέφερε.

Αναμένεται βροχές τις επόμενες ημέρες και εάν η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει την πώληση προϊόντων καπνού, τόσο οι έμποροι όσο και οι αγρότες θα χρεοκοπήσουν, πρόσθεσε.

Φέτος, η ζήτηση ήταν πολύ ασταθής από τους εμπόρους και τους κατασκευαστές λόγω του αυξανόμενου αποθέματος τσιγάρων στην αγορά κατά τη διάρκεια του κλειδώματος και της καθυστέρησης στις εξαγωγές.

Περισσότερο από το 95% των καλλιεργειών περιμένει να πωληθούν σε αχυρώνες και η κοινότητα καπνού FCV της Άντρα Πραντές εκτιμά ότι μια απώλεια υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας και της απώλειας βάρους.

Ο Javare Gowda, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Ινδίας (FAIFA), δήλωσε: «Ζητούμε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει αμέσως τις δημοπρασίες σε όλες τις πλατφόρμες δημοπρασίας καπνού».

Ο Μουράλι Μπάμπου, γενικός γραμματέας της FAIFA, δήλωσε: «Ζητάμε από την υπουργό Οικονομικών Nirmala Sitharaman να εντυπωσιάσει το RBI και την Επιτροπή Τραπεζικού Κρατικού Επιπέδου για να επαναπρογραμματίσουν τα φυτικά δάνεια για τις επόμενες 2-3 εποχές και να επιτρέψουν στους αγρότες να αποπληρώσουν τα ποσά του δανείου σε διασπάσεις 30% κάθε σεζόν, συνεχίζοντας παράλληλα την κύρωση των τακτικών εποχιακών δανείων.»

«Η απόφαση θα ωφελήσει εκατομμύρια αγρότες καπνού FCV, τις οικογένειές τους και τους εργαζομένους που εξαρτώνται από τη βιομηχανία, καθώς ήδη αντιμετωπίζουν το βάρος τεράστιων συμφερόντων μη θεσμοθετημένων δανείων», είπε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts