Μηνύµατα ανόδου δίνει η αγορά για τις τιµές στο σκληρό σιτάρι, καθώς οι ποιότητες της εγχώριας παραγωγής είναι πλέον εξακριβωµένες, ενώ την ίδια στιγµή οι καύσωνες στην Ευρώπη οδηγούν σε σηµαντική µείωση των αποδόσεων.

Τις τελευταίες µέρες παρ’ ότι δεν έχει γίνει κάποια µεγάλη πώληση που να επιβεβαιώνει τοις πράγµασι τη βελτίωση της εικόνας της αγοράς, οι συζητήσεις που γίνονται, κυρίως ανάµεσα σε µεγάλους εµπορικούς οίκους και σε µικρές συνεταιριστικές οργανώσεις, δείχνουν διάθεση να προχωρήσει η τιµή παραγωγού πάνω από τα 20 λεπτά το κιλό.

Ήδη, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της Agrenda, η ΕΑΣ Βόλου έχει δεχθεί πρόταση να διαθέσει σε εγχώριο εµπορικό οίκο το σύνολο της παραγωγής σκληρού που έχει συγκεντρώσει στην τιµή των 215 ευρώ ο τόνος. Πρόκειται για 5.000 τόνους σκληρού από την περιοχή της Μαγνησίας, η ποιότητα του οποίου κρίνεται εξαιρετική.

Την απόφαση του συνεταιρισµού να εξετάσει τις πρώτες προσφορές του ελεύθερου εµπορίου περί τον Σεπτέµβριο, καθώς τα σηµάδια προµηνύουν άνοδο, κάνει γνωστή µε δηλώσεις του στην Agrenda και ο πρόεδρος του συνεταιρισµού Νίκαιας Αντώνης Ρετζιάς. Ήδη τα συµβόλαια που είχαν γίνει µε τη βιοµηχανία ζυµαρικών Μέλισσα και προέβλεπαν ελάχιστη τιµή 20 λεπτά το κιλό έχουν ικανοποιηθεί πλήρως µε βάση τις ποιότητες. Ιδιαίτερα καλά εξελίχθηκαν φέτος και οι αποδόσεις στο κριθάρι για βυνοποίηση για το οποίο τα συµβόλαια µε την Αθηναϊκή προβλέπουν τιµή στα 17,2 λεπτά το κιλό. Αρκεί να αναφερθεί ότι η ποικιλία grains έγραψε στην περιοχή αποδόσεις µέχρι και 650 κιλά το στρέµµα.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο agronews.gr

 

Recommended Posts