Να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ΚΥΑ του Οκτωβρίου του 2021, που έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου, με την οποία ακυρώθηκαν μεταβιβάσεις δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, ζήτησε ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

 

Εξέλιξη που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, ζήτησε μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, στο περιθώριο της επετειακής εκδήλωσης του Κιλελέρ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έθεσε, ακόμη, στον κυβερνητικό παράγοντα την αναγκαιότητα απορρόφησης των επιλαχόντων αγροτών στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς επίσης και την προώθηση ρύθμισης για τις καλλιέργειες κηπευτικών για τους νέους αγρότες, έχοντας στο πλευρό του τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων Δημήτρη Σοφολόγη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κέλλας, επανέφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τα προβλήματα που δημιούργησε η αναδρομικότητα της ΚΥΑ του Οκτωβρίου του 2021, για την κατανομή των βοσκότοπων, που οδήγησε σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στους νέους και νεοεισερχόμενους, σε μείωση των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων, αλλά και στα ποσά των ενισχύσεων. Ο κ. Γεωργαντάς, όντας ενήμερος για το ζήτημα, δήλωσε πως εξετάζει όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες.

Ο κ. Κέλλας, στη συνέχεια, έθεσε εκ νέου το αίτημα των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης – το είχε συζητήσει με τον Υπουργό και στις 4/3/22 – να απορροφηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στο σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts