γεωργία, αγρότης, τροπολογία, φορολογία

Επιπλέον ενίσχυση του Προγράμματος Νέων Αγροτών με 100 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου περιοδεύει.

 

Συγκεκριμένα ύστερα από σύσκεψη που είχε στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές του Νομού, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Μάξιμο Σενετάκη και εκπροσώπους παραγωγών και συνεταιρισμών της περιοχής, ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι το ποσό που αναλογεί στο πρόγραμμα θα αυξηθεί κατά 100 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 520 εκατ. ευρώ. Ειδικά για την Κρήτη ο κ. Γεωργαντάς σε δηλώσεις του είπε:

«Έχουν γίνει 2.600 αιτήσεις στο νησί.. Είναι η περιφέρεια με τις περισσότερες αιτήσεις αναλογικά στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός των αιτήσεων των νέων αγροτών θα γίνει δεκτός».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, αλιείας και μελισσοκομίας και τα προβλήματα που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση σε σχέση με την εξωγενή αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ο ΥπΑΑΤ επανέλαβε ότι πρόβλημα επισιτιστικής επάρκειας δεν υφίσταται, αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας σημείωσε ότι αντιμετωπίζονται μέσα από την πλατφόρμα για την δήλωση των αποθεμάτων, ενώ είπε ότι τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, θα έρθει στη Βουλή διάταξη, η οποία θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα επιχειρήσουν να αισχροκερδίσουν. Στο Ηράκλειο ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε επίσης με το προεδρείο της ΔΕΕΠ και της ΟΝΝΕΔ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.neapaseges.gr

Recommended Posts