Για την εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση στην αγορά, τις τιμές των προϊόντων αλλά και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων ενόψει του Πάσχα,

ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Βαρβάκειο αγορά συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλο, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της Ψαραγοράς, Σπύρος Κοράκης.

Αναφορικά με τους ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται οι σε τακτικό επίπεδο όλη τη Σαρακοστή και εντατικοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ενόψει του Πάσχα.

Τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας σε 1.150 έλεγχους κατασχεσαν 7.656 κιλά ζωικά προϊόντα και δέσμευσαν 1722 κιλά ζωικών και φυτικών προϊόντων (ελλιπής σήμανση, κτλπ). Επιπρόσθετα όλο αυτό το διάστημα, στα σφαγεία της Αττικής πραγματοποιούνται κρεοσκοπικοί έλεγχοι από κτηνιάτρους της Περιφέρειας ενώ σημαντικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν στον Κεντρικό Τομέα όπου το τελευταίο 15ημερο σε 900 έλεγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts