Τον Μάιο του 2014 είχε ψηφιστεί ο νόμος 4264 με γενικό τίτλο «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις» από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά,

που έδινε διορία ενός χρόνου από την ψήφισή του, για τη σύνταξη προσωρινών σχεδίων βόσκησης, μία υποχρέωση της χώρας μας για να «πιστοποιήσει» τους επιλέξιμους βοσκότοπους για επιδότηση μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε.

Έπειτα από εξίμιση χρόνια και μετά από συνεχείς παρατάσεις, ανακοινώσεις, μεταφορές αρμοδιοτήτων και καθυστερήσεις, διαβάζουμε σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι «Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης εκκινεί τη διαδικασία τακτοποίησης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης – Υπεγράφη η πρώτη προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας». Μάλλον δεν θα πρέπει να επιχαίρουν τόσο πολύ οι διοικούντες του ΥπΑΑΤ (σ.σ. όλων των τελευταίων κυβερνήσεων) για το «κατόρθωμα» αυτό, δηλαδή μετά από εξίμιση χρόνια, όχι να έχουν ολοκληρώσει, αλλά απλά να έχουν ξεκινήσει με μία από τις 13 περιφέρειες τη διαδικασία σύνταξης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης.

Τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών που πραγματοποιεί για τη συγκρότηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης υπέγραψε την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη την προγραμματική σύμβαση που αφορά τη σύστασή τους από την Περιφέρεια, ανοίγοντας έτσι την αυλαία για την υλοποίηση του έργου και από τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Υπουργού έρχεται να εκπληρώσει τη θεσμική υποχρέωση της χώρας η οποία εκκρεμούσε επί σειρά ετών, έπειτα από την αδικαιολόγητη τετραετή κωλυσιεργία που επέδειξαν οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥπΑΑΤ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης συνιστά μείζονα προτεραιότητα του Υπουργού με στόχο να διασφαλιστεί η ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων και να επέλθει ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού χάρτη της Ελλάδας στην κατεύθυνση ανάταξης της κτηνοτροφίας της πατρίδας μας.

Τέλος, ο κ. Βορίδης ξεκαθαρίζει πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα παραμείνει αρωγός σε κάθε στάδιο των προσπαθειών των Περιφερειών προκειμένου εκείνες να επιτύχουν την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts