σταρι

Απαιτείται προσανατολισμός στην αγορά όχι συντήρηση της εκλογικής πελατείας.

Επανέρχεται επιτακτικά ως ζητούµενο η ανασυγκρότηση των αγροτικών εκµεταλλεύσεων µε σαφέστατο προσανατολισµό στη ζήτηση της αγοράς, ακόµα και ως αποτέλεσµα των νέων καταναλωτικών τάσεων και της σφραγίδας που φαίνεται να αφήνει σε όλες τις οικονοµικές εκφάνσεις η πανδηµία.

Έτσι, ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει τελικά η κοινοτική πολιτική Farm to Fork, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στον τοµέα της αγροδιατροφής τίποτα δεν είναι όπως παλιά, η ζήτηση για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας όχι µόνο θα συνεχισθεί αλλά θα ενταθεί, ενώ, η µαζική εστίαση και ειδικά ο τοµέας του γρήγορου φαγητού (Fast Food) θα περάσει από πολλές συµπληγάδες.

Είναι κάτι που το δείχνουν όλες οι µελέτες, αρχίζει να το συνειδητοποιεί η βιοµηχανία τροφίµων και οφείλουν να το καταλάβουν το ταχύτερο δυνατόν και οι Έλληνες παραγωγοί. Με τη µόνη διαφορά, ότι η ανασυγκρότηση των τελευταίων, αυτή τη φορά, είναι αναγκαίο να περάσει µέσα από τη βελτίωση της σχέσης µε τη µεταποιητική βιοµηχανία και το εµπόριο. Όσο γρηγορότερα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts