Να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα από την κυβέρνηση απαιτεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές στην επαρχία Φαρσάλων η οποία πλημμύρισε για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μήνες.

«Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης με σιτάρι, κριθάρι, όσπρια και ελαιοκράμβη θάφτηκαν κάτω από τόνους νερού και λάσπης δημιουργώντας ανυπολόγιστες καταστροφές», όπως αναφέρει. «Οι ζημιές στα χωράφια είναι η μία όψη του νομίσματος αφού από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής σε Ευύδριο, Ανωχώρι, Πολυνέρι, Βαμβακού κ.α. οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν το νερό άρχισε να μπαίνει μέσα σε αυτά», προσθέτει, σημειώνοντας επίσης πως «ζημιές έχουν σημειωθεί και σε αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Κιλελέρ και του Δήμου Τεμπών”.

Η Ένωση καταγγέλλει ότι «οι καταστροφές αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι αρμόδιοι προχωρούσαν τα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα τα οποία είχαν υποσχεθεί στους κατοίκους μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο “Ιανός” τον Σεπτέμβριο του 2020». Έτσι, απαιτεί επαρκή χρηματοδότηση για να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά κ.ά. ώστε η επαρχία Φαρσάλων και όλος ο νομός να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον ανάλογες καταστροφές.

Προέλευση του άρθρου:https://www.agro24.gr

Recommended Posts