«Το νέο Ηλεκτρονικό Μητρώο είναι γεγονός. Υπάρχουν όμως 3-4 σημεία που δεν αλλάχθηκαν έτσι όπως είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του τμήματος Μελισσοκομίας και της Ομοσπονδίας. Ένα από αυτά είναι ασφαλώς και η αύξηση των μελισσιών μας. Τα ποσοστά που υπάρχουν αλλά και οι Κλάσεις είναι εντελώς διαφορετικά, προς το χειρότερο, από αυτά που έπρεπε να είναι».

 

Τα παραπάνω επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή τις αλλαγές στο «Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο» και την «Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα» που επιφέρει η με αριθμό 175/118284/20-04-2023 Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 2712/25-04-2023.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, που δόθηκε στην δημοσιότητα την 1η Μαΐου, αναφέρει και τα εξής:

«Επίσης, δεν τηρήθηκε η συμφωνία να μας αποστείλουν το τελικό κείμενο ΠΡΙΝ πάρει ΦΕΚ ώστε να προλάβουμε αυτά τα “λάθη εκ παραδρομής”, όπως τα χαρακτήρισαν.

Παρ’ όλα αυτά, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από μέρους μας προς το αρμόδιο τμήμα και θα υπάρξει Τροποποιητική επί αυτών των σημείων με τα συμφωνηθέντα.

Μέχρι τότε, κάντε την δουλειά σας απρόσκοπτα και χωρίς άγχος.

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, ενημερώστε άμεσα την Ομοσπονδία.

Υ.Γ. Τα χρήματα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα πληρωθούν κανονικά και μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί εξ αρχής, που είναι ο Μάιος».

Προέλευση άρθρου: https://www.agro24.gr

Recommended Posts