Να ενταχθούν άμεσα οι παραγωγοί της Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας στο οποίο κατέθεσαν αίτηση, ζητά με ανακοίνωσή του ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Αναλυτικά δήλωση του κ. Κάτση αναφέρει τα εξής: “Συνεχίζει να εκπλήσσει δυσάρεστα η κυβέρνηση τους αγρότες της Θεσπρωτίας. Το τελευταίο επεισόδιο αφορά τους κτηνοτρόφους του Νομού μας, οι οποίοι κατέθεσαν αιτήσεις για ένταξη ή διατήρηση στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλεξιμότητας απέδειξε για μία ακόμα φορά το μέγεθος της κοροϊδίας της κυβέρνησης στο πρόσωπό τους.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 71 παραγωγούς που κατέθεσαν αίτηση στη «Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία», κόπηκαν σχεδόν οι μισοί συγκεντρώνοντας 48 μόρια μάλιστα. Μιλάμε για παραγωγούς οι οποίοι ήταν ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα, από την εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει την ανάλογη πρόσκληση. Οι εν λόγω κτηνοτρόφοι όλο αυτό το διάστημα ήταν απόλυτα τυπικοί προς τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, και στις πιστοποιήσεις που έπρεπε να έχουν.

Αλλά και από τους 250 νέους παραγωγούς που κατέθεσαν αίτηση στη «Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία», κόπηκαν οι 205, από τους οποίους οι 130 είχαν πάνω από 60 μόρια.

Αυτή η παράλογη και προκλητική αντιμετώπιση των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, με την ένταξη όλων των παραγωγών που κόπηκαν άδικα από το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας στη Θεσπρωτία, και απαιτούμε επίσης διαφανείς και τεκμηριωμένες διαδικασίες ως προς την κατανομή των κονδυλίων που αφορούν την αγροτική παραγωγή.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts