Οι αυξημένες θερμοκρασίες που επικράτησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο αύξησαν την ζήτηση και αντιστοίχως τις τιμές θερινών φρούτων όπως κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια και καρπούζια, όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Αναλυτικά στο εν λόγω δελτίο αναφέρονται τα εξής: «Συνεχίζονται οι εξαγωγές κερασιών, βερίκοκων, ροδάκινων, νεκταρινιών και καρπουζιών με την ζήτηση αυξημένη καθώς οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί. Οι τιμές είναι αρκετά υψηλές σε σύγκριση με αυτές του περασμένου έτους.

Η παραγωγή της χώρας εξελίχθηκε ομαλά με τον όγκο τους ελαφρά αυξημένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο και αυτό το πλεονέκτημά τους το εκμεταλλευόμαστε μέχρι σήμερα

Συνεχίζονται οι εξαγωγές φράουλας με τις ποσότητες εντυπωσιακά αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ήτοι 1/1-4/7 48.784 τόνοι έναντι 32.366, με τις ποσότητες προς τρίτες χώρες να αντιπροσωπεύουν το 11,15% έναντι 5,36% πέρσι, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών.

Επίσης οι εξαγωγές τομάτας και πεπονιών για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα ήταν 25.993 τόνοι έναντι 32.653 και 2.602 τόνοι έναντι 2.979.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts