Σε αναλυτική αποδόμηση των μέτρων που εξήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης.
Φωτογραφικές ενισχύσεις, επικοινωνιακές μεγαλοστομίες και παραλογισμός διέπουν τα ανώφελα «μέτρα» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων περιφέρειας ΑΜΘ, με τους παραγωγούς να ζητούν ευθέως αναδρομική κατάργηση της ρήτρας στο ρεύμα, ενισχύσεις για την αγορά εφοδίων και ζωοτροφών με 150 ευρώ ανά ζωική μονάδα, επιστροφή ΕΦΚ για όλους.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Εμείς, η συντονιστική επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας, με τις αστείες εξαγγελίες της, για τη στήριξη των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της πατρίδας μας!
Θα πρέπει να επισημάνουμε, σε όλους όσους λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν την επαγγελματική και οικογενειακή μας επιβίωση και κατ’ επέκταση την οικονομική επιβίωση της ελληνικής υπαίθρου, ότι για να παρέμβεις και να λύσεις προβλήματα και για να κάνεις σοβαρές παρεμβάσεις, θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις αντιληφθεί το πρόβλημα, το μέγεθός του και φυσικά να θες να το λύσεις!
Κινούμενοι σε ένα πολιτικά αποστειρωμένο περιβάλλον, μακριά από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της πατρίδας μας και κάνοντας συνεντεύξεις τύπου και ανακοινώσεις, χωρίς αντίλογο, θα είστε πάντα εκτός τόπου και χρόνου!
Με επικοινωνιακές μεγαλοστομίες δεν μπορείτε να λύσετε κανένα πρόβλημα, γιατί δυστυχώς για όλους μας, η πραγματικότητα που εμείς βιώνουμε είναι εντελώς διαφορετική, από αυτή που εσείς παρουσιάζετε!
Ας δούμε λοιπόν τα μέτρα που εξαγγείλατε και τι προτείνουμε εμείς.
-Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, δηλαδή για ένα χαράτσι που διογκώθηκε στις παροχές ρεύματος, η κάλυψη από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 2021 είναι 80% και για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2022 είναι 50%.
Για τους αγρότες αυτή είναι συνήθως η περίοδος μετά τα ποτίσματα και για τους κτηνοτρόφους μετά τα αρμέγματα, άρα με το μικρότερο οικονομικό βάρος.
Προέλευση του άρθρου: https://www.agro24.gr