πληρωμή, λεφτά, χρήματα, αποζημιώσεις

 ΚΥΑ για την πληρωμή φθινοπωρινής πατάτας και όψιμου καρπουζιού, έχει υπογραφεί από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών και βρίσκεται ήδη για ΦΕΚ.

Μόλις η απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αρχίσει η αποζημίωση των καλλιεργητών από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υπουργός, κ. Σπήλιος Λιβανός, περιέγραψε στη Βουλή την Δευτέρα 24 Μαΐου τις διαδικασίες για την πληρωμή αποζημιώσεων, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ηλείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η εν λόγω ΚΥΑ περιμένει τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, αφορά ποσό 24 εκατομμυρίων, τα οποία καλύπτουν και την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, το καρπούζι, τη θερμοκηπιακή ντομάτα, το θερμοκηπιακό αγγούρι και τον κλάδο της βουβαλοτροφίας. Έχει ήδη υπογραφεί αρμοδίως και είναι στη διαδικασία για να πάρει ΦΕΚ.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης τα εξής:

-Τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τους παραγωγούς ώστε να αναπληρώσουν το εισόδημα που χάνουν είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

-Όπως εξήγησε, σε όποιες καλλιέργειες υπάρχει τεκμηρίωση για την απώλεια εισοδήματος συγκεντρώνονται τα στοιχεία και στη συνέχεια το ΥΠΑΑΤ παραδίδει, με σχετική εισήγηση, τον φάκελο στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προσδιορίζει τις πληρωμές και τον χρόνο που θα καταβληθούν.

Όσον αφορά τον παγετό, θύμισε ότι το θέμα έχει μπει στην ατζέντα του αυριανού Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και σημείωσε ότι ακόμα και αν οι συζητήσεις δεν ολοκληρωθούν αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, το ΥΠΑΑΤ και η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης ώστε να καλυφθούν οι παραγωγοί που επλήγησαν από τον παγετό. Επισήμανε μάλιστα ότι οι διαδικασίες καταγραφής γίνονται ταχύτερα από ό,τι στο παρελθόν.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts