Απόφαση η οποία θα μεταφέρει τη δικαιοδοσία διαχείρισης και πληρωμής της ειδικής ενίσχυσης ζωοτροφών από τις περιφέρειες στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου αναμένουν αναμένεται προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πίστωσης των 89 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους κτηνοτρόφους.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την απόφαση να βρίσκεται στο γραφείο του υφυπουργού Γιώργου Στύλιου, ο οποίος επρόκειτο να την υπογράψει τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Αν η απόφαση δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης μέσα στην ημέρα (Τρίτη 23 Ιανουαρίου), τότε κατά πάσα πιθανότητα η πληρωμή θα γίνει μέχρι την Παρασκευή 27 του μήνα, αν όχι νωρίτερα, δηλαδή την Πέμπτη.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική βούληση και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πληρωμή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τουλάχιστον για όσους δικαιούχους κατάφεραν να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα για το Μέτρο 22.

Διαφορετικά, αν οι τελευταίες γραφειοκρατικές πινελιές κολλήσουν την όλη διαδικασία, τότε φαίνεται πως η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πάντως, όσοι παραγωγοί δεν κατάφεραν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους ή όσοι υπέβαλλαν ένσταση επί των αποτελεσμάτων που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη 19 του μήνα, δεν έχουν να αναμένουν πολλά για αυτήν την εβδομάδα, αφού η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κλείνει στις 26 του μήνα, ενώ εκκρεμεί ακόμα η απόφαση ρύθμισης για όσους το σύστημα τους πέταξε εκτός.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts