Μείζονος σημασίας θέμα, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Σαρούδης, αποτελεί η ελληνοποίηση μελιού, που αποτελεί επίσης «διαχρονικό πρόβλημα».

 

Το υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και οι ελληνοποιήσεις ήταν τα δυο κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας καταστατικού, που αποτελεί προϋπόθεση για την ίδρυση τράπεζας αίματος του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, Πέτρος Σαρούδης, εστίασε αρχικά στο πρόβλημα της αύξησης του κόστους παραγωγής με αφορμή τις μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά είδη, όπως και στα καύσιμα, με τους μελισσοκόμους να απορροφούν τελικά ένα μεγάλο μέρος του κόστους αυτού προκειμένου να μη διαφοροποιηθεί αισθητά η τιμή των προϊόντων στη λιανική πώληση.

Μείζονος σημασίας θέμα, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Σαρούδης, αποτελεί η ελληνοποίηση μελιού, που αποτελεί επίσης «διαχρονικό πρόβλημα». Ο κλάδος ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με ελέγχους στις εισροές – εκροές, προτείνοντας επίσης την ανάδειξη, τη διάσταση των γυρεόκοκκων δίνοντας ταυτότητα στο μέλι, διάσταση που θα συμβάλει καθοριστικά στην αναγνωρισιμότητα του ελληνικού μελιού.

Προέλευση άρθρου: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts