Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Ελληνοποιημένες ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης στην αγορά

Ελληνοποιημένες ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης στην αγορά

Αγροτικά Νέα 🕔September 30, 2021

Την διενέργεια ελέγχων για την προέλευση των γεωργικών προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές της ΠΕ Κοζάνης ζήτησε με επιστολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης, έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τους όρους που θέτει η ΕΕ, με φυτοφάρμακα τα οποία δεν ελέγχονται από την ΕΕ, χωρίς σημάνσεις και τυποποίηση και στην συνέχεια «βαπτίζονται» στην ελληνική αγορά ως ελληνικά προϊόντα και καταλήγουν στα τελικά σημεία πώλησης να πωλούνται ως ελληνικής προέλευσης.

Το παραπάνω ζήτημα έθεσε στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ΠΕ Κοζάνης κατά την επίσκεψή του στα Σέρβια, συνοδευόμενος από τον ντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη και τον εντεταλμένο σύμβουλό του Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Μενέλαο Μακρυγιάννη.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης έχει ως εξής:

«Τον τελευταίο καιρό εισάγονται στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μας από τα Τελωνεία, μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία, οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τους όρους που θέτει η Ε.Ε. και με φυτοφάρμακα τα οποία δεν ελέγχονται από την Ε.Ε., χωρίς σημάνσεις και τυποποίηση και στη συνέχεια «βαπτίζονται» στην ελληνική αγορά ως ελληνικές και καταλήγουν στα τελικά σημεία πώλησης να πωλούνται ως ελληνικής προέλευσης.

Παρατηρείται λοιπόν οι πάγκοι των λαϊκών αγορών όπως και της Δυτικής Μακεδονίας να γεμίζουν με «ελληνοποιημένες» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης ξένης προέλευσης που πωλούνται στους καταναλωτές ως “ελληνική ντομάτα” και “ελληνική πιπεριά Φλωρίνης”.