ψάρια

Στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις που θα υλοποιήσει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας την περίοδο 2018-2023 για ενέργειες προώθησης του κλάδου έχοντας ως στόχο την καθιέρωση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό του σήματος «Fish from Greece-Ελληνικό Ψάρι». Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛ. Ο. Π. Υ, Απ. Τουραλιάς σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις επενδύσεις προβλέπεται συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση όμως, ανεξαρτήτως αυτής, τα μέλη της ΕΛΟΠΥ είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν στην επένδυση που προβλέπει ο σχεδιασμός προώθησης ανεξαρτήτως της συγχρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ΕΛ. Ο. Π. Υ έχουν αποφασίσει να επενδύσουν από ίδιους πόρους 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν συνεισφέρει 1,5 εκατ. ευρώ. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και πρωτόγνωρη απόφαση στον κλάδο, η οποία πιστοποιεί την πεποίθηση ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, προωθούμε το ελληνικό προϊόν και ότι η επίτευξη των στόχων της ΕΛΟΠΥ είναι υπόθεση όλων μας» τονίζει ο κ. Τουραλιάς.

Η ΕΛΟΠΥ, σύμφωνα με τον κ. Τουραλιά, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον βασικό της στόχο που δεν είναι άλλος από το να καταστήσει το ελληνικό ψάρι, εθνικό προϊόν. Το ελληνικό ψάρι, όπως επισημαίνει ο κ. Τουραλιάς, έχει θέση σε όλες τις αγορές, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. «Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε και να αυξήσουμε τα μερίδιά μας και να διαφοροποιηθούμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κυρίως την τουρκική παραγωγή. Οι αγορές – στόχοι που θα εστιαστούμε αρχικά είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία» αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Τουραλιάς.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών ο κ. Τουραλιάς επισημαίνει ότι «ο κλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης των μεγάλων επιχειρήσεών του. Η διαδικασία αυτή απέδειξε ότι πρόκειται για έναν κλάδο στον οποίο αξίζει να επενδύσει κανείς. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει προσελκύσει ισχυρά funds και κεφάλαια. Η ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα για την προσήλωση του κλάδου στη βιωσιμότητα και την κερδοφόρα ανάπτυξή του»

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts