Σημειώνεται εδώ πως με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς το ύψος της ενίσχυσης για τις ετήσιες καλλιέργειες δεν μπορεί να είναι άνω των 60 ευρώ το στρέμμα και για τις μόνιμες στα 90 ευρώ το στρέμμα.

Οι νέες καλλιέργειες αναμένεται να βρίσκονται στην πρόσκληση των 400 εκατ. ευρώ για τη Βιολογική Γεωργία για την οποία έχει προδημοσιευτεί το θεσμικό πλαίσιο.

Αναλυτικά, αναφέρεται στην πρόσκληση για τη μελέτη:

Στο πλαίσιο του Καν.(ΕΕ) 2020/2220 για την προετοιμασία του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κρίνεται αναγκαία η εκπόνηση μελέτης για τον υπολογισμό του ύψους ενίσχυσης μιας σειράς κηπευτικών για τα οποία δεν έχει γίνει εκτίμηση κόστους από παρόμοια προγενέστερη μελέτη, για την εφαρμογή του άρθρου 29 του Καν. (ΕΕ) 2013/1305.

Τα κηπευτικά αυτά είναι η αγκινάρα, τα φασολάκια, ο αρακάς, τα κουκιά, η μπάμια, το καρπούζι, το πεπόνι, η φράουλα υπαίθρια και θερμοκηπιακή, το αγγούρι, η γλυκοπατάτα, τα κηπευτικά υπό κάλυψη και τα αρωματικά κουζίνας.

Η προγενέστερη μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014 – 2020 αφορούσε φυλλώδη λαχανικά, σταυρανθή, βολβώδη, καρότο, πατάτα, καπνό, ακρόδρυα, αβοκάντο, μικρόκαρπες/δάσους, συκιά, ακτινίδιο, ροδιά, φραγκόσυκα, κολοκυνθοειδή, τομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts