τρακτερ

Οι δράσεις που θα πρέπει να αναπτυχθούν στις πυρόπληκτες περιοχές της Π.Ε Ηλείας με στόχο την στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτη Χατζηνικολάου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας τονίστηκε η ανάγκη υλοποίησης δωρεάν εκπαιδευτικού προγράμματος ελαιοπαραγωγών πάνω στην φροντίδα και το κλάδεμα των δέντρων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεωρία αλλά και πρακτική άσκηση των ελαιοπαραγωγών στο κλάδεμα της ελιάς γι’ αυτό και επισημάνθηκε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να περιμένουν την ένδειξη αναβλάστησης.

Ο κ Βασιλόπουλος τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των αγροκτηνοτρόφων που έχουν μεγαλώσει στις πυρόπληκτες περιοχές: «Πρέπει να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τους παραγωγούς μας στις πυρόπληκτες περιοχές μας. Να στηρίξουμε τους νέους μας σε αυτές τις περιοχές στο αγροτικό επάγγελμα .

Με τον Διευθύνοντα σύμβουλο και καλό φίλο Παναγιώτη Χατζηνικολάου βρισκόμαστε καθημερινά σε επικοινωνία εκτός από το να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση στα πυρόπληκτα να σχεδιάσουμε δράσεις και ενέργειες για τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρειά μας.» 

Προέλευση: https://www.neapaseges.gr

Recommended Posts