Bees

Στόχος των ευρωβουλευτών είναι ο περιορισμός της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών και των υπόλοιπων επικονιαστών και η υιοθέτηση αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία τους.

Με τους πληθυσμούς των επικονιαστών να μειώνονται σε όλο τον κόσμο, το ΕΚ έχει επανειλημμένως καλέσει την Επιτροπή να προτείνει περισσότερα μέτρα για την προστασία των μελισσών και άλλων εντόμων επικονίασης στην Ευρώπη.

Τον Ιούνιο του 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρωτοβουλία της ΕΕ για την προστασία των επικονιαστών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση της μείωσης των επικονιαστών, η οποία απειλεί τα οικοσυστήματα και την οικονομία, χαρακτηρίζοντας ως απαραίτητη την προστασία της βιοποικιλότητας και την διεξαγωγή ερευνών σχετικά με τα αίτια και τις συνέπειές της μείωση τους.

Στις 3 Δεκεμβρίου, η επιτροπή περιβάλλοντος ενέκρινε ψήφισμα που χαρακτηρίζει τα προτεινόμενα μέτρα ως ανεπαρκή για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μείωσης των επικονιαστών, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, της εντατικής γεωργίας και της απώλειας οικοτόπων. Καλεί, επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει τα υφιστάμενα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη και συντονισμένη δράση της ΕΕ, ως απάντηση στην ραγδαία μείωση των άγριων επικονιαστών.

Ανακαλύψτε ποιοι είναι οι Επικονιαστές, πως συνεισφέρουν στην ευρωπαϊκή οικονομία και που οφείλεται η μείωσή τους.

Η μείωση των φυτοφαρμάκων, το κλειδί για την προστασία των επικονιαστών

Η σημαντική επίδραση των φυτοφαρμάκων στους Επικονιαστές οφείλεται στην τοξικότητα της δραστικής ουσίας και της υψηλής έκθεσης τους σε αυτήν. Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι η μείωση των φυτοφαρμάκων πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), προκειμένου να ενισχυθεί η βιοποικιλότητα των φυτών και η ασφάλεια των τροφίμων.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agrocapital.gr

Recommended Posts