γεωργία, αγρότης, τροπολογία, φορολογία

Την έγκριση όλων των επιλαχόντων αγροτών του προγράμματος σχεδίων βελτίωσης του Μέτρου 4.1.1 που προκηρύχθηκε το 2018, με την παροχή επιπλέον κονδυλίων, ζητά η συντονιστική επιτροπή αγροτών Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό υπόμνημά της, που κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, καθώς και σε όλους τους βουλευτές, βασικός λόγος της ύπαρξης πολλών επιλαχόντων αγροτών είναι το γεγονός πως είχε να προκηρυχθεί το εν λόγω μέτρο από το 2011, με αποτέλεσμα το 2018 να συνωστιστούν πολλοί δικαιούχοι, οι οποίο όμως θέλουν να επενδύσουν πραγματικά και να μείνουν στο τόπο τους, στα χωριά τους.

Αναλυτικά το πλήρες περιεχόμενο του υπομνήματος έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κε υπουργέ αφού σας συγχαρούμε για το νέο πόστο σας θα θέλαμε να σας θέσουμε ένα σημαντικό αίτημα. Ο πολύς κόσμος αγροτών-επενδυτών (παλιοί αλλά και νέοι του μέτρου 6.1) στην Κεντρική Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ενώ κάναμε αίτηση αν και εγκριθήκαμε , ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια , ότι είμαστε επιλαχόντες.

1) Να θυμίσουμε ότι όταν βγήκε η προκήρυξη το 2018, είχε να βγει από το 2011 γι αυτό υπήρχαν τόσοι πολλοί αγρότες, οι οποίοι όμως θέλουν να επενδύσουν πραγματικά και να μείνουν στο τόπο τους, στα χωριά τους.

2) Με τις υλοποιήσεις του προγράμματος συνεισφέρουμε στην αγροτική ανάπτυξη της υπαίθρου , στην προστασία του περιβάλλοντος , στην μείωση του κόστους παραγωγής , στον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεων στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.

3) Μπορούν να μεταφερθούν κονδύλια από το απερχόμενο ΠΑΑ, το νέο ΠΑΑ , αλλά και από εθνικούς πόρους, όπως βρέθηκαν κονδύλια για την εξισωτική αποζημίωση ή τον κορωνοϊο με παρόμοιο τρόπο μπορούν να βρεθούν για τα σχέδια βελτίωσης

4) Θυμίζουμε ότι η επιδότηση είναι στον μισό προϋπολογισμό που σημαίνει θα βάλουμε λεφτά και εμείς θα πληρώσουμε φόρους και φπα στο κράτος που σημαίνει ότι και το κράτος χάνει έσοδα από φόρους , αλλά και εμείς ως αγρότες επενδύουμε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts