Ένα πρώτο μικρό αλλά σημαντικό βήμα για τη μεταφορά της ηλεκτρονικής βάσης διαχείρισης του ΟΣΔΕ στη δημόσια πλατφόρμα του opengov. gr,

συνιστά η ενσωμάτωση στα πληροφορικά συστήματα της δημόσιας αρχής, εφαρμογής ΚΥΔ Mobile, που επιτρέπει την Απομακρυσμένη Υποβολή Αγροτεμαχίων στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, πέρασε όλους τους ελέγχους πιστοποίησης ασφάλειας της Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, είναι μέρος των ψηφιακών εργαλείων του ΟΠΕΚΕΠΕ και φορτώθηκε ήδη στη βάση του opengov.gr.

Αγρότες υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων και Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, θα μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν την εφαρμογή και να συνεργάζονται απομακρυσμένα και με απόλυτη ασφάλεια για την υποβολή της δήλωσης.

Ειδικότερα, ως μέρος της ψηφιακής πλατφόρμας Απομακρυσμένης Υποβολής Αγροτεμαχίων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, η εφαρμογή ΚΥΔ Mobile καθιστά δυνατή την κατάθεση δηλώσεων ΟΣΔΕ σε συνεργασία με το ΚΥΔ που εξυπηρετεί και επιλέγει ο αγρότης με ασφάλεια το σπίτι και χωρίς μετάβαση στο Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων. Ως μέρος της συνολικής ψηφιακής πλατφόρμας ΚΥΔ Mobile, η εφαρμογή επιτρέπει:

• Την κατάθεση της απαιτούμενης ψηφιακής εξουσιοδότησης που μπορείτε να εκδώσετε μέσω του gov.gr,

• Την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε περιπτώσεις που υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να δηλωθούν,

• Την ενημέρωση των δικαιούχων ΟΣΔΕ σε πραγματικό χρόνο για την πορεία της αίτησής τους,

• Την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης μεταξύ των δικαιούχων ΟΣΔΕ και των ΚΥΔ εξυπηρέτησης μέσω μιας ασφαλούς διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά και τη σχετική ανακοίνωση:

“TO OΣΔΕ στο opengon.gr”

H ΠΟΓΕΔΥ με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζει την πρώτη εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ που φιλοξενείται στο κυβερνητικό cloud.

Επειδή κάθε προσπάθεια σαν αυτή τιμά τους λειτουργούς του Δημοσίου τομέα, η ΠΟΓΕΔΥ οφείλει όχι απλά να την στηρίξει άλλα και να την καταγράψει ως σημείο αναφοράς, συγχαίροντας το προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ (Γ. Βάρας-Π. Τζαβέλας), για τις μέχρι και σήμερα ενέργειές του.

Η εφαρμογή για την εξ αποστάσεως υποβολή της ΕΑΕ, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και χωρίς να απαιτείται ο παραγωγός να βγει από το σπίτι του, στηρίχθηκε από την αρχή, από την ΠΟΓΕΔΥ.

Εκτός από την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους ανέλαβαν την πρωτοβουλία η εφαρμογή να εναγκαλιστεί από του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, ως δομικό στοιχείο της προσπάθειας για ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών του Δημοσίου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts