Στη δημιουργία δημοπρατηρίου ελαιολάδου αναμένεται να προχωρήσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη στον χώρο του ελαιολάδου, την οποία αποκάλυψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Μύρων Χιλετζακης.

 

Όπως είπε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, το θέμα είναι ένα από τα τρία που συζητώνται στη συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών το οποίο άναψε το “πράσινο” φως για να ξεκινήσει.

Πρόκειται για τον χώρο του τυποποιητηρίου της ΕΑΣΗ στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει στις δεξαμενές του 3.000 τόνους ελαιολάδου. “Ένα κομμάτι του χώρου αυτού θα μπορέσουμε να το κάνουμε χώρο φύλαξης και να το μετατρέψουμε σε δημοπρατήριο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζακης.

Το δημοπρατήριο θα έχει την ονομασία “Δημέλαιο” και θα προχωρά σε δημοπράτηση ελαιολάδου δύο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

“Θα είναι ένα αρκετά μεγάλο δημοπρατήριο για τα δεδομένα της Κρήτης” είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, και συμπλήρωσε ότι η Ένωση δεν θα αγοράζει λάδι. Λάδι θα αγοράζει φέτος η “Κρητών Ένωση” όπως διευκρίνισε ο κ. Χιλετζακης καθώς έχουν γίνει συμφωνίες για πώληση τυποποιημένου ελαιολάδου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts