Έμβολος

Την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες πληγές που άφησε η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού στους παραγωγούς πατάτας της Δυτικής Αχαΐας,

αλλά και των υπόλοιπων αγροτών ανακοίνωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Βασιλόπουλος και Φωκίωνας Ζαΐμης.

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των παραγωγών της περιοχής και συμμετείχαν σε συνάντηση για την οποία μεσολάβησε ο συνεργάτης του κ. Ζαΐμη, Δημήτρης Μπαρμπούνης που έγινε στο συσκευαστήριο του δημοτικού συμβούλου, Φίλιππου Λιάκου, ο οποίος έχει αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες στο παρελθόν για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Τόσο ο κ. Βασιλόπουλος, ως αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και ο κ. Ζαΐμης έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην δρομολόγησή τους. Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα των πατατοπαραγωγών, οι οποίοι εκτός από τη μειωμένη ζήτηση της παραγωγής που προκάλεσε ο κορωνοϊός λόγω της συρρίκνωσης των εξαγωγών έθεσαν το σοβαρό πρόβλημα με τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές αιγυπτιακής πατάτας.

Ζήτησαν να μεσολαβήσει η Περιφέρεια, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι η παράταση πληρωμών σε εφορεία, ΕΦΚΑ και Τράπεζες, η ένταξη όλων των αγροτών στην επιχειρηματική και άτοκη χρηματοδότηση, η στρεμματική ενίσχυση στους αγρότες 300-400 ευρώ για όλα τα προϊόντα που έχουν πληγεί, μείωση του κόστους παραγωγής μέσω μείωσης των τιμών σε πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα, άμεση εξόφληση από ΕΛΓΑ ζημιών που εκκρεμούν από το 2019 για πολλούς παραγωγούς και άμεση καταγραφή σε όσους έχουν πληγεί το 2020, μείωση της εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και άμεση προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις ελληνικές και ξένες αγορές.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος στο πλαίσιο της συνάντησης τους ενημέρωσε για όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια, καθώς και για τη σημαντική εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στη «μάχη» κατά των ελληνοποιήσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts