τρακτερ

Η εφαρμογή Counter Agriculture δημιουργήθηκε από τον Χρήστο Αποστόλου, φοιτητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο να βοηθήσει τους αγρότες και τους γεωπόνους να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την φυτοπροστασία των καλλιεργειών.

Όπως είπε ο ίδιος στο agro24, αυτή τη στιγμή η εφαρμογή καλύπτει 25 καλλιέργειες, μέσα στις οποίες βρίσκονται και 4 θερμοκηπιακές και συνεχώς προστίθενται και νέες, καθώς υπάρχει συνεχής επικοινωνία με παραγωγούς που ζητούν να περιληφθούν ολοένα και περισσότερες.

Το Counter Agriculture είναι διαθέσιμο δωρεάν στο playstore, αποτελώντας την πρώτη εφαρμογή άμεσης ενημέρωσης και βοήθειας αγροτών και γεωπόνων σχετικά με την πλήρη φυτοπροστασία των καλλιεργειών. Απαρτίζεται από τέσσερις βασικές ενότητες: καλλιέργεια, φωτογραφίες, φάρμακα, πρόβλημα.

Κατεβάζοντας την εφαρμογή μπορεί κανείς να επιλέξει την καλλιέργεια που τον ενδιαφέρει και στη συνέχεια να βρει γενικές πληροφορίες, συμβουλές για την καταπολέμηση των ζιζανίων, καθώς και για τους ιούς, τις ασθένειες, τους εχθρούς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Περιλαμβάνεται ακόμα μια επιπλέον λειτουργία που προτρέπει τους χρήστες να πουν τη γνώμη τους για τις επιπλέον πληροφορίες που θα ήθελαν να προστεθούν.

Στην ενότητα «φωτογραφίες» οι χρήστες θα βρουν φωτογραφικό υλικό με τις ασθένειες και τους εχθρούς των καλλιεργειών, ενώ στην ενότητα «φάρμακα», τα απαραίτητα σκευάσματα φυτοπροστασίας.

Μία ακόμα λειτουργία αφορά την ενότητα «πρόβλημα» όπου μπορούν να ανεβάσουν μια φωτογραφία για κάποια καλλιέργεια με σύμπτωμα ή εισβολή και ο υπεύθυνος της εφαρμογής να τους παραπέμπει που μπορούν να κοιτάξουν στα ανεβασμένα κείμενα φυτοπροστασίας.

«Έρχονται σε επαφή μαζί μου παραγωγοί που ζητούν να προστεθούν στην εφαρμογή νέες καλλιέργειες, αλλά και γεωπόνοι που στέλνουν την άποψή τους και προτείνουν βελτιώσεις και με τον τρόπο αυτό η εφαρμογή προσαρμόζεται συνεχώς για να είναι όλο και πιο βολική και εύχρηστη για όσους την χρησιμοποιούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Αποστόλου.

«Αν ο γεωργός υποψιάζεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις καλλιέργειές του μπορεί να πάρει πληροφορίες από την εφαρμογή, η οποία έχει επικουρικό ρόλο στην ταυτοποίηση μιας ασθένειας ή δυσλειτουργίας», συμπληρώνει.

«Στο Counter Agriculture ενσωματώθηκαν πληροφορίες σχετικά με την φυτοπροστασία από τις προσωπικές εμπειρίες του Πανεπιστημίου, καθώς και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το περιεχόμενό του συνεχώς εμπλουτίζεται», υπογραμμίζει ο δημιουργός του.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου και μέσω του feedback των χρηστών εξελίσσεται καθημερινά ενσωματώνοντας τις προτάσεις που αφορούν τις ανάγκες των γεωργών και των γεωπόνων.

Ταυτόχρονα η εφαρμογή αποτελεί μία βάση δεδομένων όπου κάθε γεωπόνος και κάθε παραγωγός θα μπορεί να καταθέσει επιπλέον τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ηλεκτρονικό βιβλίο που ο καθένας θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του οποιαδήποτε στιγμή έτσι ώστε να ανατρέξει στις πληροφορίες που χρειάζεται.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts