Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Αυξημένη η παραγωγή βάμβακος στο Πακιστάν, αλλά και οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας

Αυξημένη η παραγωγή βάμβακος στο Πακιστάν, αλλά και οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας

Αγροτικά Νέα 🕔November 17, 2021

Σύμφωνα με σχετική έκθεση που δημοσίευσε στις 8 Νοεμβρίου το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, λόγω των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, που ακολούθησε μια καλή καλλιεργητική περίοδο, η συγκομιδή του σύσπορου βάμβακος έχει προχωρήσει καλά και οι παραδόσεις στα εκκοκκιστήρια ξεπερνούν κατά πολύ, τις αντίστοιχες περσινές.

Η εφετινή παραγωγή (2021-2022) βάμβακος του Πακιστάν προβλέπεται να ανέλθει στα 5,6 εκατ. μπάλες (480 λίβρες το δέμα), σημειώνοντας αύξηση 24%, σε σύγκριση με πέρυσι. Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές βαμβακερών νημάτων και υφασμάτων συνεχίζουν να είναι ισχυρές το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, με καλές αποδόσεις, αλλά και καλές συνθήκες στην περίοδο της συγκομιδής, το μεγαλύτερο μέρος της καλλιέργειας βαμβακιού έχει συγκομιστεί στο Πακιστάν κι έχει παραδοθεί στα εκκοκκιστήρια, ενώ η παραγωγή είναι πολύ υψηλότερη από την περσινή σοδειά.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι αποδόσεις είναι υψηλότερες φέτος λόγω των βροχών που έπεσαν έγκαιρα, της μικρότερης πίεσης από εντομολογικής.. άποψης και των υψηλότερων τιμών παραγωγού, που δίνουν κίνητρα στους αγρότες για καλύτερη διαχείριση της παραγωγής τους.

Εν τω μεταξύ, η κλωστοϋφαντουργία συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρή ανάπτυξη, ιδιαίτερα στις εξαγωγικές της επιδόσεις.

Το Γραφείο Στατιστικής του Πακιστάν αναφέρει ότι κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2021, οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 27% σε αξία, σε σύγκριση με την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2020.

Οι εξαγωγές βαμβακερών νημάτων αυξήθηκαν κατά 69% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ οι εξαγωγές βαμβακερών υφασμάτων αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με έως Ιούλιο-Σεπτέμβριο 2020.

Προέλευση του άρθρου:https://www.agrotypos.gr