Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Αυξάνεται η διεθνής ζήτηση ακτινιδίων – εσπεριδοειδών και φραουλών

Αυξάνεται η διεθνής ζήτηση ακτινιδίων – εσπεριδοειδών και φραουλών

Αγροτικά Νέα 🕔May 13, 2019

Με εντεινόμενη ζήτηση και αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων, εσπεριδοειδών, και φραουλών, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή 10 Μαΐου.

Αναλυτικά στο εν λόγω δελτίο αναφέρονται τα εξής: «Συνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων με εντεινόμενη ζήτηση και αυξητικούς ρυθμούς. Μέχρι 10/5/2019 οι εξαγωγές ακτινιδίων ανέρχονται σε 132.408 τόνους, εκ των οποίων προς Ιταλία σε 13. 250 τόνους, έναντι 155. 220 και 32. 821 τόνων αντιστοίχως που ήταν πέρσι. Παρατηρείται εφέτος μια στροφή προς τρίτες εκτός Ε. Ε χώρες με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 31,6% του συνόλου έναντι 23,1% πέρσι.

Επίσης συνεχίζονται οι εξαγωγές πορτοκαλιών (Valencia) και μανταρινιών (Ortanique), καθώς και οι εξαγωγές λεμονιών, αγγουριών και μήλων, με αυξημένα ποσοστά έναντι αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου. Ειδικότερα δε στα μήλα η συνολική αύξηση είναι της τάξης του 46,4%, με τις εξαγωγές προς Αίγυπτο να ανέρχονται σε 43. 144 τόνους έναντι 19. 336 πέρσι.

Συνεχίζονται οι εξαγωγές φράουλας με τις ποσότητες αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή

Ήδη εμφανίσθηκαν στις καταναλωτικές αγορές τα πρώτα εαρινά-θερινά φρούτα και ξεκίνησε στην χώρα μας η συγκομιδή και οι πρώτες δοκιμαστικές εξαγωγές (βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια)».

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr