Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Αβοκάντο: Μεγάλη παραγωγή στα Χανιά

Αβοκάντο: Μεγάλη παραγωγή στα Χανιά

Αγροτικά Νέα 🕔August 8, 2019

Με εισαγωγές καλύπτονται οι εγχώριες ανάγκες σε αβοκάντο αυτήν την εποχή, παρ’ ότι τα Χανιά είναι ο υπ’ αριθμόν ένα νομός της χώρας σε παραγωγή του προϊόντος. Αυτό συμβαίνει διότι πέφτει πάρα πολύ η παραγωγή, αφού δεν καλλιεργούνται ποικιλίες που δίνουν καρπό τη θερινή περίοδο!

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι ντόπιο αβοκάντο (το ελάχιστο που παράγεται) δίνεται σε τιμές από 3,50 ευρώ και πάνω το κιλό! Όπως επισήμανε στα “Χ.ν.” ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ ο μεγάλος όγκος των διαθέσιμων αβοκάντο είναι εισαγωγής, αφού πολύ δύσκολα βρίσκεται αυτήν την εποχή ντόπιο προϊόν. «Αυτό είναι ένα ζήτημα που μας “καίει” ως παραγωγούς.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν παραγωγή το καλοκαίρι, που υπάρχει πολύ μεγάλη κατανάλωση του προϊόντος λόγω του τουρισμού», αναφέρει ο κ. Ευτ. Τρικουνάκης από την ομάδα παραγωγών “Κορμός” που ασχολείται με την καλλιέργεια του αβοκάντο. Στη μελέτη που εκπονήθηκε για την Π.Ε. Χανίων και παρουσιάσθηκε τον περασμένο μήνα για τη στήριξη του αβοκάντο στα Χανιά, επισημαίνεται χαρακτηριστικά αυτό το ζήτημα.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο haniotika-nea.gr