Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Αβοκάντο: Η μεγάλη ζήτηση κρατάει ψηλά τις τιμές διεθνώς

Αβοκάντο: Η μεγάλη ζήτηση κρατάει ψηλά τις τιμές διεθνώς

Αγροτικά Νέα 🕔April 13, 2019

Η ευρωπαϊκή αγορά αβοκάντο βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Οι τελευταίες ποσότητες χιλιανής, ισπανικής, ισραηλινής και μεξικανικής παραγωγής βρίσκονται ακόμα στα ράφια, ενώ οι εισαγωγές από Περού, Κένυα, Βραζιλία και Ν. Αφρική καταλαμβάνουν σιγά-σιγά την αγορά, σύμφωνα με την ανασκόπηση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα FreshPlaza. Τα αβοκάντο, όπως σημειώνεται, παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή: μεγάλες συμφωνίες για επενδύσεις πραγματοποιούνται στον κλάδο παγκοσμίως, τόσο σε επίπεδο νέων φυτεύσεων όσο και σε επίπεδο προβολής, και όλο και περισσότερες χώρες εξάγουν στην Κίνα.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές χώρες, η παραγωγή της Ιταλίας στη Σικελία παραμένει μεγάλη. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ασταθείς αυτήν τη σεζόν και τα περισσότερα φρούτα είναι μεσαίου μεγέθους. Με δυο λόγια, ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την αγορά αβοκάντο στη χώρα, με πολύ διαθέσιμο προϊόν, κυρίως της ποικιλίας Hass.

Για την Ισπανία, η σεζόν ολοκληρώνεται σε ενάμιση μήνα. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η υπερπληθώρα προϊόντος από άλλες χώρες καθυστέρησε περίπου 20 μέρες τη συγκομιδή. Οι πωλήσεις, πάντως, εξελίσσονται ικανοποιητικά από τον Μάρτιο. Σύμφωνα με έμπορο που επικαλείται ο συντάκτης της ιστοσελίδας, η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου είναι περίοδος έναρξης των εισαγωγών από Περού, Κένυα και Ν. Αφρική. Όπως ο ίδιος εκτιμά «παρόλο που η προσφορά αβοκάντο εξακολουθεί να αυξάνεται. Η υψηλή ζήτηση και το γεγονός ότι το φρούτο γίνεται βασικό προϊόν, εξασφαλίζει ότι οι τιμές θα παραμείνουν κερδοφόρες»

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο ypaithros.gr