Στα 21 λεπτά συν ΦΠΑ για το σκληρό σιτάρι ανακοίνωσε ότι δίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (ΑΣ) Πλατυκάμπου. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει επισήμως ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν από συνεταιριστική οργάνωση.

Είχαν προηγηθεί τα 20 λεπτά/κιλό που από πολύ νωρίς γνωστοποίησε ότι θα πληρώσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, ενώ ακολούθησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χάλκη με 20,5 λεπτά/κιλό. Ο πρόεδρος του ΑΣ Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης, μιλώντας στον ΑγροΤύπο τόνισε ότι «και τα προηγούμενα δύο είχαμε δώσει την υψηλότερη τιμή της αγοράς. Κάναμε την έρευνα αγοράς και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την τιμή. Είμαι προσωπικά υπέρ των «κλειστών» τιμών αλλά όσοι παραγωγοί θέλουν μπορούν να μας δίνουν το προϊόν τους για αποθήκευση με προκαταβολή».

Ήδη, όπως δηλώνει ο κ. Γιάννης Κουκούτσης, ο συνεταιρισμός έχει συγκεντρώσει ως τώρα μια σημαντική ποσότητα της τάξης των 4.000 τόνων με πολύ υψηλά και πιστοποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όμως ο συνεταιρισμός θα συνεχίσει να παραλαμβάνει και από παραγωγούς μη μέλη του σιτάρι καλής ποιότητας.

Recommended Posts