Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
ARTOLIO: Χορήγηση 12.000 ευρώ για 5 παραγωγούς και 10.000 για 2 ελαιοτριβεία του Νομού Μεσσηνίας

ARTOLIO: Χορήγηση 12.000 ευρώ για 5 παραγωγούς και 10.000 για 2 ελαιοτριβεία του Νομού Μεσσηνίας

Αγροτικά Νέα 🕔January 21, 2021

Ένα νέο ευρωπαϊκό έργο, το ARTOLIO, μέρος του προγράμματος ENICBC Med για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Μεσόγειο,

ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο του 2023 κι έχει στόχο την εφαρμογή καινοτόμων, αναπτυξιακών μέτρων που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ποιότητας παραγωγής του ελαιολάδου.

“Σχετικά με το Ερευνητικό Πρόγραμμα ARTOLIO και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ενημερώνει τους Έλληνες παραγωγούς ότι:

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αφορά σε 5 παραγωγούς και 2 ελαιοτριβεία του Νομού Μεσσηνίας. Η επιχορήγηση θα είναι 12.000 ΕΥΡΩ για τους παραγωγούς και 10.000 ΕΥΡΩ για τα ελαιοτριβεία, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των στόχων του ερευνητικού προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα οι 5 παραγωγοί που θα επιλεγούν τελικά να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα θα πρέπει να διαθέτουν αγροκτήματα με ελαιόδενδρα έκτασης τουλάχιστον ενός εκταρίου δηλαδή 10 στρεμμάτων, μη αρδευόμενα αλλά με δυνατότητα άρδευσης από κοντινό σημείο υδροληψίας. Τα χρήματα που θα δοθούν από το πρόγραμμα θα αφορούν στην εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων άρδευσης και λίπανσης καθώς και αισθητήρων μέτρησης εδαφικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr