πληρωμή, λεφτά, χρήματα, αποζημιώσεις

«Αφού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πιάστηκε… με τη γίδα στην πλάτη, αναδιπλώθηκε ως προς τον τρόπο αλλά και το ποσό αποζημίωσης της ζημιάς στο προανθικό στάδιο (παγετός 2021)» επισημαίνουν με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αραχωβίτης Σταύρος, η αν. τομεάρχη, υπεύθυνη Αγρ. Πολιτικής της ΠΓ, Τελιγιορίδου Ολυμπίας, και ο συντονιστής του τμημ. Αγροτ. Πολιτικής, Κουρεμπές Φάνη;, με την οποία απαντούν στο Δελτίο Τύπου του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τον προανθικό παγετό του 2021.

 

Συνεχίζοντας η εν λόγω δήλωση αναφέρει τα εξής: «Στην αγωνία τους να εμφανιστούν με νέες πληρωμές, ώστε να καλύψουν τον κουρνιαχτό από τις υποκλοπές, δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες μέρες για να διορθώσουν την σχετική κοινή υπουργική απόφαση, που οι ίδιοι εξέδωσαν και να αποζημιώσουν όλους τους πληγέντες.

Τελικά, αφού δεν κατάφεραν να πλαγιοδρομήσουν και με ανέξοδους ηρωισμούς, επέστρεψαν στη δική τους συνταγή (την υφιστάμενη ΚΥΑ) και πλήρωσαν μόνο το 60% των αγροτών που επλήγησαν και μόνο προκαταβολή ύψους 9,7 εκατ επί συνόλου 13,9 εκατ. ευρώ.

Για άλλη μια φορά το κράτος των “α(χ)ρίστων” χωρίζει τους αγρότες σε δύο ομάδες, παραπέμποντας όσους δεν πληρώνονται γενικά και αόριστα σε μια επόμενη φάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των αγροτών με δικαιοσύνη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Έτσι και τώρα θα διαφυλάξει την νομιμότητα, την δικαιοσύνη, την διαφάνεια και την ισονομία μεταξύ των αγροτών.

Οι παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές παροχές ανήκουν και θα μείνουν στο παρελθόν».

Προέλευση του άρθρου: https://www.agro24.gr

Recommended Posts