Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Αποζημιώνονται οι ζημιές στα κάστανα σε Πήλιο και Αγιά με τις διαδικασίες του ΕΛΓΑ

Αποζημιώνονται οι ζημιές στα κάστανα σε Πήλιο και Αγιά με τις διαδικασίες του ΕΛΓΑ

Αγροτικά Νέα 🕔October 12, 2021

Η αποζημίωση για το κάστανο είναι επιλέξιμη από τον ΕΛΓΑ και αυτό δημιουργεί αισιοδοξία για την πορεία των αποζημιώσεων σε Πήλιο και Αγιά.

Οι ζημιές στα κάστανα μπορούν να αποζημιωθούν με τις διαδικασίες του ΕΛΓΑ, επιβεβαίωσε χτες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού  Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η  καστανοκαλλιέργεια,  που αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος για την περιοχή της Αγιάς και το Πήλιο , υπέστη συντριπτική ζημία από την επέλαση της «Αθηνάς» με τις  εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για καταστροφή  της τάξης του 80% στα  καστανοπερίβολα και μάλιστα στην χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία, την περίοδο συγκομιδής της σοδειάς,  ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές στις μηλοκαλλιέργειες σε Πήλιο και Αγιά.

 Ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του καιρικού φαινομένου,

 τόσο με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ όσο και  με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ,  αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο. Εντός της εβδομάδας  αναμένεται στην περιοχή το αρμόδιο κυβερνητικό κλιμάκιο,  με τη συμμετοχή και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, προκειμένου,

αφού καταγραφούν οι ζημιές,  να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων. «Διεκδικούμε γρήγορες, ορθές  και δίκαιες αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο : https://www.agrocapital.gr