Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Απώλειες ενισχύσεων και στα Προγράμματα που πιστώνονται Νοέμβρη

Απώλειες ενισχύσεων και στα Προγράμματα που πιστώνονται Νοέμβρη

Αγροτικά Νέα 🕔November 13, 2021

Μετά τη χειρότερη -όπως αποδείχτηκε- όλων των εποχών πληρωµή προκαταβολής του τσεκ και την ανάγκη αφενός να γίνουν άµεσα και σωστά οι διορθώσεις, ώστε αφετέρου να ακολουθήσει το συντοµότερο µια συµπληρωµατική πίστωση, η αγωνία των παραγωγών µετατίθεται τώρα στα Προγράµµατα.

Υπό κανονικές συνθήκες και βάσει του κοινοτικού κανονισµού, µέχρι το τέλος του µήνα, θα πρέπει τουλάχιστον να «γραφτεί» η πληρωµή της προκαταβολής Βιολογικών και Νιτρικών, ωστόσο το ζητούµενο είναι αν και κατά πόσο όλα αυτά τα θέµατα µε την κατανοµή των βοσκοτόπων και τη νέα ΚΥΑ περάσουν και σ’ αυτή την πίστωση και φανούν στα ποσά που θα βρουν στους λογαριασµούς τους, κατά βάση οι κτηνοτρόφοι.

Άλλωστε είναι δεδοµένο ότι στο πρόγραµµα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας οι δικαιούχοι πληρώνονται µε βάση τον βοσκότοπο που δηλώνουν.

Προς το παρόν, πάντως, και µέχρι και τη ∆ευτέρα 15 Νοεµβρίου οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου ώστε να γίνουν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και να συµπεριληφθούν στην πληρωµή της προκαταβολής, χωρίς «παρατράγουδα» και µειώσεις ενισχύσεων.

Εν τω µεταξύ, τέθηκε µε πάνω από ένα µήνα καθυστέρηση και η εφαρµογή για τις διορθώσεις προφανών σφαλµάτων µέσω διοικητικών πράξεων έτους αιτήσεων 2021.

Στην ανακοίνωση του Οργανισµού Πληρωµών ξεκαθαρίζεται ότι όσον αφορά τις µεταβολές των αιτήσεων και την υποβολή αιτηµάτων διοικητικής πράξης αναφορικά µε τα µέτρα αγροτικής ανάπτυξης, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί µέχρι την Πέµπτη 11 Νοεµβρίου.

Πρόκειται ωστόσο για εξαιρετικά περιορισµένα χρονικά περιθώρια, γεγονός που σηµαίνει ότι δεν αποκλείεται κάποιοι από τους δικαιούχους να µην προλάβουν την προθεσµία, µε αποτέλεσµα να λάβουν µειωµένα ποσά ενισχύσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agronews.gr