Σε υποχρεωτική απογραφή όλων των χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων εντατικής, εκτατικής, οικόσιτης εκτροφής) καλεί, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το agronews.gr,  έως τις 30/08/2019, το Τμήμα Κτηνιατρικής Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε χώρες της ΕΕ και τη μετακίνηση τους στη γειτονική Βουλγαρία.

«Έχοντας υπόψη την έξαρση κρουσμάτων Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε Χώρες της Ε.Ε. και με τη μετακίνηση του νοσήματος στη Βουλγαρία σε μικρή απόσταση απο τα σύνορα με τη χώρα μας είναι αναγκαία η αυξημένη επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως κτηνοτροφικοί και κυνηγετικοί σύλλογοι, θηροφύλακες, δασικές υπηρεσίες, ορειβατικοί σύλλογοι, Φορείς Διαχείρισης βιοτόπων και όμιλοι πεζοπορίας ώστε να διασφαλιστεί η αποτροπή εισόδου του νοσήματος στη χώρα μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία. Αποτελεί, όμως, απειλή για τους χοίρους και τη χοιροτροφία. Πρόκειται για νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης. Βασικό κίνδυνο για την είσοδο και την εξάπλωση του νοσήματος στη Χώρα μας αποτελούν:

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο haniotika-nea.gr

Recommended Posts