ζάχαρη, ζαχαρότευτλα, τευτλοκαλλιεργητές

Πιθανώς από σήμερα αναμένεται να προχωρήσει η καταβολή των δεδουλευμένων, ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ, που οφείλονται στους εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) για την περίοδο Δεκεμβρίου 2018-Μαΐου 2019, αλλά και να εξοφληθεί στους τευτλοπαραγωγούς το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ από την παραγωγή που παρέδωσαν στη βιομηχανία το 2017 και το 2018, όπως προκύπτει από κύκλους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, ενώ μπήκε στον λογαριασμό της ΕΒΖ το ποσό που με τροπολογία εγκρίθηκε ως επιχορήγηση της βιομηχανίας μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να προχωρήσει η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και των οφειλών προς τους τευτλοπαραγωγούς, αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σημείωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει ήδη επιλυθεί το πρόβλημα που ανέκυψε με την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας της βιομηχανίας, ενώ βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και η διαπραγμάτευση που γίνεται για τη φορολογική ενημερότητα. «Στόχος της διαπραγμάτευσης είναι η εφορία να παρακρατήσει το 35% των οφειλών της βιομηχανίας προς αυτήν και έτσι να εξασφαλιστεί η φορολογική ενημερότητα που απαιτείται, ώστε να προχωρήσει η αποπληρωμή των εργαζομένων και τευτλοπαραγωγών της ΕΒΖ» επισημάνθηκε.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts