χρηματα - money

Επίσης, προαιρετικά µπορούν να ενταχθούν όλοι οι ασφαλιζόµενοι οι οποίοι έχουν γεννηθεί από 1ης.1.1987.

Την εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήµατος προκαθορισµένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, προβλέπει το νοµοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή, υπό τον τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθµιση για τη Νέα Γενιά», το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις εκ µέρους του αγροτικού κόσµου.

 Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της Γραµµατείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία υποστηρίζει ότι ό νεοεισερχόµενος αγρότης και κτηνοτρόφος θα πληρώνει εκτός της κύριας ασφάλισης στον ΟΓΑ, ένα ποσό µεγαλύτερο από 500 ευρώ τον χρόνο επιπλέον για τον ατοµικό ασφαλιστικό κουµπαρά της επικουρικής σύνταξης. την ώρα που η πλειοψηφία τους αδυνατεί να πληρώσει την ασφαλιστική εισφορά στην κατώτερη κατηγορία για την κύρια σύνταξη.

ΠΕΜ αµφισβητεί τις κυβερνητικές αιτιάσεις και του υπουργείου Εργασίας ότι ο  νέος ασφαλισµένος αποκτά µέσω του ατοµικού κουµπαρά τον έλεγχο της σύνταξής του, υποστηρίζοντας πως αυτό  είναι «καραµπινάτη κοροϊδία» αφού δεν υπάρχει δέσµευση ότι στο τέλος του εργάσιµου βίου του ασφαλισµένου θα αποδώσει συγκεκριµένο ποσό επικουρικής σύνταξης, αν και οι εισφορές που θα έχει αποδώσει θα είναι πολύ συγκεκριµένες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts