Έμβολος

Ανησυχία στην αγορά για τις επιπτώσεις της καραντίνας στη ζήτηση, διάθεση και τις τιμές των κηπευτικών.

Τα αλλεπάλληλα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πολύ μικρή τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, το κλείσιμο των επιχειρήσεων της εστίασης αλλά και η προβληματική λειτουργία των λαϊκών αγορών είχαν σαν αποτέλεσμα να κατρακυλήσουν οι τιμές στα κηπευτικά με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να εκφράζουν ανησυχία για το πως θα κλείσει η φετινή σεζόν καθώς η μόνη αγορά απορρόφησης είναι τα σούπερ μάρκετ και οι μεγάλες αποθήκες τροφίμων.

Σε επαφή με παραγωγούς από τη Βοιωτία μας επιβεβαίωσαν τη δραματική βουτιά που καταγράφουν οι τιμές στα κηπευτικά. Είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές στις φρέσκιες πατάτες κυμαίνονται στα 0.40ευρώ το κιλό όταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν στα 0,48 ενώ υπάρχει και μεγάλο απόθεμα καλοκαιρινών που έχουν μείνει στις αποθήκες καθώς δεν τράβηξαν φέτος στα νησιά και διατίθενται προς 0.30 ευρώ το κιλό.

Η τιμή στα κρεμμύδια είναι στα 0,20-0,22 ευρώ όταν πέρυσι ήταν στα 0,32 ενώ τα καρότα είναι στα 0,30 ευρώ ενώ πέρυσι η τιμή τους ήταν στα 0,35-0,38 ευρώ το κιλό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts