Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Ανάκαμψη στην κατανάλωση ελαιόλαδου

Ανάκαμψη στην κατανάλωση ελαιόλαδου

Αγροτικά Νέα 🕔July 6, 2018

Επιπλέον, τα αποθέματα, τα οποία σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Κομισιόν για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τις αγορές, υπολογίζονται στους 433.000 τόνους, σημείωσαν και αυτά μια αύξηση της τάξης του 12%. Ωστόσο, η κατανάλωση στην Ευρώπη δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αφού η κατά κεφαλήν κατανάλωση έφτασε στα 3,2 κιλά ανά έτος, και βρίσκεται κατά 2% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας. 

Σε ό,τι αφορά την επόμενη παραγωγή, οι οιωνοί είναι θετικοί, αφού οι κάτω του μετρίου θερμοκρασίες την άνοιξη, σε συνδυασμό με την ασυνήθιστη υγρασία στην Ιβηρική, διαμόρφωσαν τις ιδανικές συνθήκες για μια καλή ανθοφορία. Έτσι, εκτός απροόπτου, όπως δηλαδή μια εκτεταμένη ξηρασία, η παραγωγή ελαιολάδου ενδέχεται να βρεθεί πολύ κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων ετών, φτάνοντας ακόμα και  τους 2,4 εκατ. τόνους το 2018/2019.

Εν τω μεταξύ, η αναμενόμενη παραγωγή δημητριακών είναι μειωμένη, ενώ αυτή του γάλακτος αυξημένη, αλλά όχι όσο αναμενόταν, αντισταθμιζόμενη από τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες υποστηρίζει η νέα έκθεση της Κομισιόν με προβλέψεις σχετικά με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τις αγορές.

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : www.agronews.gr