Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Ακτινίδια: Αυξάνονται οι εξαγωγές εκτός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακτινίδια: Αυξάνονται οι εξαγωγές εκτός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αγροτικά Νέα 🕔March 19, 2019

Στροφή προς τρίτες εκτός Ε. Ε χώρες παρατηρείται στις φετινές εξαγωγές ακτινιδίων ενώ, με αυξημένα ποσοστά έναντι της αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου, συνεχίζονται οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και λεμονιών, αγγουριών και μήλων.

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Αναλυτικά στο εν λόγω δελτίο αναφέρονται τα εξής: «Συνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων με αυξητικούς ρυθμούς. Μέχρι 15/3/2019 οι εξαγωγές ακτινιδίων ανέρχονται σε 106. 053 τόνους εκ των οποίων προς Ιταλία σε 12. 228 τόνους (έναντι 132. 555 και 31. 869 τόνων αντιστοίχως που ήταν πέρσι). Παρατηρείται εφέτος μια στροφή προς τρίτες εκτός Ε. Ε χώρες, με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 31,8% του συνόλου, έναντι 22,5% που ήταν πέρσι.

Επίσης συνεχίζονται οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών (με έναρξη συγκομιδής των Lane late και Valencia αλλά και Ortanique), με τις τιμές στις καταναλωτικές αγορές να είναι πιεσμένες από προσφορά προϊόντων τρίτων χωρών.

Ακόμη συνεχίζονται οι εξαγωγές λεμονιών, αγγουριών και μήλων, με κανονικούς για την εποχή ρυθμούς αλλά και αυξημένα ποσοστά έναντι της αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου. Ειδικότερα δε στα μήλα η συνολική αύξηση είναι της τάξης του 40,4%, με τις εξαγωγές προς Αίγυπτο να ανέρχονται σε 35. 719 τόνους, έναντι 18. 575 πέρσι.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr