αγελάδα, βοσκότοποι, κτηνοτροφία

Διευκρινίσεις για το ακατάσχετο της έκτακτης στήριξη της αγοράς ζωοτροφών,, ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας παράλληλα πως μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων εμφανίζεται απορριπτόμενος από το σύστημα, ανάμεσά τους και νέοι αγρότες – κτηνοτρόφοι καθώς και κτηνοτρόφοι που έκαναν μεταβιβάσεις. Κυρίως, δημιουργούνται προβλήματα με τον βασικό ΚΑΔ της αγροτικής δραστηριότητας, ενώ πολλοί κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, ανέφεραν ότι στις αιτήσεις εμφανίζεται η ένδειξη «ΕΛΛΙΠΗΣ» χωρίς να γνωρίζουν την αιτία.

 

Ο ΣΕΚ ζητά να προχωρήσουν άμεσα και να διευθετηθούν όλες οι ενστάσεις των κτηνοτρόφων, δεδομένου ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και οι διαδικασίες ήδη έχουν αργήσει, και να ληφθεί άμεσα μέριμνα για το ακατάσχετο και αφορολόγητο της ενίσχυσης, καθώς τα ποσά αυτά προορίζονται για την αγορά ζωοτροφών.

Επίσης, προτείνει τις εξής λύσεις:

  • Να δοθεί η δυνατότητα στους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης χωρίς να απαιτείται το κριτήριο του εισοδήματος.
  • Να μην χάνεται η ενίσχυση για τα ζώα που μεταβιβάστηκαν.
  • Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τους ΚΑΔ και ανεξάρτητα αν είναι κύριος ή όχι ΚΑΔ να αποδίδεται η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, αφού πληρούνται τα κριτήρια της απόφασης.
  • Στις περιπτώσεις που απορρίπτονται οι κτηνοτρόφοι λόγω μη εμφάνισης εισοδήματος στο σύστημα από την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων, να λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία του ΑΡΤΕΜΙΣ και των κατά τόπους Κτηνιατρικών Διευθύνσεων, ιδιαίτερα για την πώληση ζώντων ζώων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts