αποζημιώσεις, πληρωμή,υπολοίπου

Η διασπορά του κορωνοϊού μαζί με την πτώση της τιμής του πετρελαίου στα χαμηλά επίπεδα του 2003,

συμπίεσαν τις χρηματιστηριακές αγορές αγροτικών εμπορευμάτων την περασμένη εβδομάδα, αφήνοντας παραγωγούς και αναλυτές μπερδεμένους ως προς το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Έτσι, ενώ η έκθεση του USDA παρουσιάζει σε πολύ καλό επίπεδο τα θεμελιώδη σε παγκόσμιο επίπεδο για βασικές καλλιέργειες όπως τα σιτηρά και το καλαμπόκι, οι προσεγγίσεις ποικίλουν και είναι αντιφατικές.

Βραχυπρόθεσμα, οι αλυσίδες εφοδιασμού δοκιμάζονται από την αυξημένη ζήτηση για τρόφιμα στη λιανική, όμως επίσης βραχυπρόθεσμα η εκκένωση της αγοράς μαζικής εστίασης λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του ιού έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Στην περίπτωση που η ζήτηση στη λιανική υποστεί διόρθωση το προσεχές διάστημα, με τα έως τώρα δεδομένα και με την επερχόμενη μείωση της τουριστικής δραστηριότητας, τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα.

Έως τώρα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν τα κτηνοτροφικά προϊόντα τα οποία δέχονται το τελευταίο διάστημα πιέσεις ως προς την τιμή τους σε σημαντικό βαθμό εξαιτίας των εμποδίων που προκύπτουν στις μετακινήσεις αγαθών και τις εξαγωγές.

Από την άλλη, το κλείσιμο της τρέχουσας εμπορικής περιόδου, θα δει τα αποθέματα καλαμποκιού μειωμένα για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, ενώ οι εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά δείχνουν πως η κατανάλωση θα ξεπεράσει την παραγωγή.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  https://www.agronews.gr

Recommended Posts