Tο βραβευμένο εστιατόριο Αγιολί, την ναυαρχίδα της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν για να παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Mediterranean Cheese and Wine» οι φορείς του Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο εκτελεστικός οργανισμός Οικονομοτεχνική ΕΠΕ.

Στην εκδήλωση οινο-γευσιγνωσίας, σήμερα το βράδυ έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ξενοδόχοι, εστιάτορες, καβίστες που θα «μυηθούν» στην αρμονία των βραβευμένων κρασιών της Σάμου και στη βουτυρένια γεύση της γραβιέρας ΠΟΠ της Νάξου.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο C.E.O της «Οικονομοτεχνικής» Παντελής Σκαρλάτος μαζί με τη δημοσιογράφο οινογαστρονομίας και συγγραφέα Σίσσυ Νίκα. Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Γιάννης Σκούτας, θα αναφερθεί στις δράσεις προώθησης που επιχειρεί ο Συνεταιρισμός, ενώ ο εμπορικός διευθυντής Τίτος Φραντζής θα αναφερθεί στην ιστορικότητα του σαμιακού αμπελώνα και το μόχθο των Σαμίων αμπελοκαλλιεργητών για ένα τόσο εκλεκτό προϊόν. Στη συνέχεια ο DipWSET Στέφανος Κόγιας θα κάνει παρουσίαση και γευστική δοκιμή των ΠΟΠ κρασιών του ΕΟΣ Σάμου: Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Vin Doux και Samos Anthemis.

Από αριστερά ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Γιάννης Σκούτας, ο CEO Oικονομοτεχνικής Παντελής Σκαρλάτος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Γιώργος Σέργης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ο Ματθαίος Βαλέρης Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο Εμπορικός Διευθυντής Τίτος Φραντζής, ΕΟΣ Σάμου

Ο εμπνευσμένος chef του Αγιολί, Χρήστος Ιωαννίδης σε ένα διαδραστικό livecooking, θα ετοιμάσει κριθαρότο με κρέμα γραβιέρας και κρασί Σάμου. Στη δεξίωση που θα ακολουθήσει οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δημιουργίες του ταλαντούχου chef. Φιλοσοφία των γευστικών δημιουργιών είναι η αρμονική συνύπαρξη γραβιέρας ΠΟΠ και κρασιών ΠΟΠ Σάμου, από το φημισμένο Μοσχάτο, που «γεννιέται» στο αμπελοτόπι της Σάμου, που καλλιεργείται συνεχώς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.   Δυο νησιά του Αιγαίου, δύο διαδρομές οίνου και γεύσης του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, που λαμπρύνουν την χώρα μας στο εξωτερικό, μια συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των γεύσεων, δίπλα στο Θερμαϊκό.

Η χρονική στιγμή πολύ σημαντική αφού τα δύο προϊόντα επιλέχθηκαν από τον Πρόεδρο της Κινεζικής Δημοκρατίας, ανάμεσα στα 100 καλύτερα προϊόντα του κόσμου που «υιοθετούν» οι Κινέζοι, οπότε η χαρμόσυνη είδηση είναι ευκαιρία για μια μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας.

Η δεξίωση θα κλείσει με την μακεδονίτικη αυθεντική γαλατόπιτα Αγιολί, που «κρύβει» τη γαστρονομική παράδοση της Βόρειας Ελλάδας.

Recommended Posts