Την άδεια να δoθεί νωρίτερα η προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους λόγω του μεγάλου πλήγματος

που υφίσταται η αγροτική οικονομία από την πανδημία ζήτησαν οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρώπης κατά την τηλεσυνδιάσκεψη που διοργανώθηκε εκτάκτως το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας το σύνολο των σχετικών πληροφοριών του Agronews.

Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, διαμορφώθηκε ωστόσο μιας σαφής γραμμή πλεύσης η οποία λέει ότι χρήματα που έχουν να λαμβάνουν οι αγρότες μέσα στη χρονιά θα πρέπει να δοθούν πολύ νωρίτερα, ενδεχομένως και άμεσα ώστε να μην καμφθεί η παραγωγική τους δραστηριότητα.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται επίσης σοβαρά έπειτα από πιέσεις κυρίως από την Ιρλανδία, μέτρα αποθεματοποίησης στο κρέας και στο γάλα, κάτι το οποίο έχει ζητήσει και επίσημα το ευρωπαϊκό όργανο των γαλακτοβιομηχανίων.

Όσον αφορά τους αγρεργάτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα παράσχει κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση της μετακίνησης εποχιακών εργαζομένων από το εξωτερικό.

Τα προστατευτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid-19, τα οποία αντιμετωπίζονται με πολύ διαφορετικό τρόπο στα κράτη μέλη, έχουν διαταράξει μαζικά τις συνήθεις ταξιδιωτικές δραστηριότητες των αγρεργατών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  https://www.agronews.gr

Recommended Posts