αγρότης, ψηφιακή, γεωργία

Νέες τροφές και τρόφιμα, επαναστατικές διαδικασίες παραγωγής, οι «υπολογιστές» που συναντούν το χωράφι, τα μειωμένα εντομοκτόνα και ο εκτοπισμός των χημικών, όπως και το πολύ ηπιότερο ενεργειακό αποτύπωμα, με την ελαχιστοποίηση των ρύπων από την παραγωγή όσων βάζουμε στο πιάτο μας, είναι η μια εκδοχή της εικόνας που σχηματίζεται μέσα από το Global Agripreneurs Summit, το παγκόσμιο συνέδριο, που συνέδεσε φέτος το φαγητό μας με την ψηφιακή Ελλάδα και την 84η ΔΕΘ.

Η άλλη εκδοχή σχηματίζεται στα περίπτερο 12 και 6 της φετινής ΔΕΘ, όπου η επιχειρηματικότητα συναντάται και συνδέεται με την επιστήμη. «Είμαστε ξέρετε όλοι λίγο… τρελοί, όσοι βρισκόμαστε στη Περίπτερο αυτό!» θα μας πει ο Θεόδωρος Ποτήρης, ο νεαρός Έλληνας δημιουργός μιας νεοφυούς επιχείρισης με συστήματα που συνδυάζουν την επίγεια και την εναέρια ρομποτική με τους δορυφόρους, προκειμένου να κρατούν ένα αμπέλι, ένα χωράφι στην καλύτερη τους κατάσταση. Δίπλα από το σταντ της εταιρίας, που έχει έδρα την Αθήνα, ένας οργασμός από δεκάδες άλλες ελληνικές και διεθνείς εταιρίες που βρίσκονται μέσα στον τομέα της καλλιέργειας και της διατροφής.

Παραδοσιακά προϊόντα με άλλη μορφή πώλησης, ρομποτικές εφαρμογές από την Αυστραλία, τεράστια εξέλιξη στην καλλιέργεια εντόμων για τροφή σε μονάδες παραγωγής της ζωοτροφίας ή για τροφή ημών, των κοινών καταναλωτών.

Το αναβαθμισμένο «Digital Greece», που συναντά τη γεωργία, ήταν σημαντικός στόχος για την φετινή ΔΕΘ θα πει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Μιχάλης Στάγκος, διευθύνων σύμβουλος της MSCOMM και συνιδρυτής του ID-DG. «Το σημαντικό στη φετινή ΔΕΘ είναι ότι η Ψηφιακή Ελλάδα, το Digital Greece, συνεχίζεται. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος είναι πολύ ενισχυμένο.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο larissanet.gr

Recommended Posts